Zoekopdracht

Heeft u ergens vragen over? Mail ons!

Toont alle 2 resultaten

Sorteer op

Waterstofperoxide 12%

 6,50
(0 beoordelingen)
Waterstofperoxide 12% is een krachtig en professioneel desinfectiemiddel, ontworpen voor zowel industriële als huishoudelijke toepassingen. Het kan naar een lagere concentratie verdund worden door water toe te voegen. Gebruik bij deze hoge concentratie altijd persoonlijke beschermingsmiddelen en extra voorzichtigheid!

Waterstofperoxide 3%

 5,95
(0 beoordelingen)
Waterstofperoxide 3% ideaal voor desinfectie, bleken en het reinigen van oppervlakten. Het product wordt ook wel zuurstofwater genoemd en is verpakt in een handige hersluitbare fles met kindveilige dop.

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide is een chemische verbinding die bekend staat als H₂O₂. Het is een heldere, kleurloze vloeistof die zowel in de natuur voorkomt als binnen de industrie geproduceerd wordt. De verbinding staat vooral bekend om zijn krachtige oxidatieve eigenschappen, waardoor het een effectief middel is in een breed scala aan toepassingen.

Toepassingen Waterstofperoxide

Het een uiterst milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat veel toepassingen kent in huishoudelijk gebruik. Het is goed te gebruiken voor het desinfecteren van keuken- en badkameroppervlakken. Ook is waterstofperoxide zeer geschikt voor het schoonmaken van voedselcontactoppervlakten omdat het geen schadelijke residuen achterlaat.

Je vindt het terug in EHBO-kits waar het gebruikt wordt om wondjes te ontsmetten. Daarnaast gebruikt de tandarts een verdunde oplossing waterstofperoxide voor het desinfecteren van de mondholte voor of na een behandeling.

Binnen de cosmetica wordt het gebruikt vanwege zijn blekende eigenschappen. Het is om die reden een hoofdbestandsdeel in veel producten waarmee je haar kunt blonderen.

Het onstabiele waterstofperoxide is ook zeer bekend vanwege het bekende experiment om olifantentandpasta te maken. Hoe je dit doet kun je lezen op onze blog.

Veilig werken met Waterstofperoxide

Wanneer je met deze vloeistof werkt is voorzichtigheid geboden vanwege de oxiderende en irriterende eigenschappen. Draag altijd persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en veiligheidsbrillen, om direct contact met de huid en ogen te vermijden.

Werk in een goed geventileerde ruimtes gebruikt om inademing van dampen te minimaliseren. Het is belangrijk om waterstofperoxide op te slaan in een koel, donker gebied, ver weg van ontvlambare stoffen en direct zonlicht, aangezien het onder bepaalde omstandigheden kan ontbinden en mogelijk explosief is.

Bij het mengen of verdunnen met water, voeg het peroxide altijd toe aan water om spatten en een exotherme reactie te voorkomen. In geval van huid- of oogcontact, spoel het getroffen gebied onmiddellijk met veel water en zoek zo nodig medische hulp.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u de risico’s van het werken met deze stof aanzienlijk verminderen en een veilige werkomgeving waarborgen.

Waterstofperoxide kopen bij DutchChems

Om een kleine hoeveelheid waterstofperoxide te kopen kunt u vaak bij uw lokale drogisterij terecht. Bent u echter op zoek naar kwalitatief hoge waterstofperoxide van een erkend chemisch leverancier, dan bent u bij DutchChems aan het juiste adres. U kunt dit product eenvoudig online bestellen via onze webshop waarna u het snel en veilig verpakt thuis geleverd krijgt.

Consumenten kunnen zonder vergunning een concentratie van maximaal 12% kopen. Bent u een zakelijke afnemer en bent u op zoek naar een hogere concentratie waterstofperoxide of een grotere hoeveelheid? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een op maat gemaakte offerte.

Uw bestelling veilig en snel verzonden

 

Terug naar boven
Product is aan uw winkelwagen toegevoegd