Wegens omstandigheden zijn wij tijdelijk gesloten.
Uw Winkelwagen bevat 549 items
Naar categorie: Diversen Naar product: Essentiële Olie

Frankincence - Wierook 100ml

Boswellia Serrata
Frankincense is een hars afkomstig van de Frankincense boom. Het aroma van deze hars “tranen” wordt gewaardeerd om zijn veronderstelde genezende eigenschappen en superieure kwaliteiten. Gebruikt voor religieuze rituelen sinds de tijd van de oude Egyptenaren maar ook als ontsmettingsmiddel en als fixeermiddel in parfums.
  • Biologische oorsprong: Boswellia Serrata
  • Land van herkomst: India
  • Kleur: Kleurloos tot lichtgeel
  • Geur:
  • Extractie: Stoomdestilatie van de hars
  • Voorkomen: Heldere dunne vloeistof
Frankincense bevat sesquiterpenen, die het vermogen hebben om verder te gaan dan de bloed-hersenbarrière.

Geschiedenis

Olibanumhars werd 7000 jaar geleden in azië al aan de goden geofferd om ze gunstig te stemmen. In de periode van de Egyptische farao`s werd Frankincence oftewel wierook als rookoffer gebruikt bij rituele handelingen en voor het balsemen van de doden. Het aromatische "zweet der goden" was om zijn desinfecterende werking een belangrijk rookmiddel voor het reinigen van woonruimten en tempels, bovendien werd het in gezichtsmaskers toegepast. Bij de Babyloniers en Perzen vervingen Wierookkorrels vaak de traditionele mens-en dieroffers. Bij gebeden werd de hars in speciale vaten, acerra, verbrand.
Evenals de Egyptenaren kenden de Grieken Wierook ook als geneesmiddel zoals door Hippocrates werd beschreven: Wierook of Olibanum, heilzaam bij astma en bronchitis, genezend bij zweren en wonden en verzachtend bij pijnlijke borsten.
Wierookhars wat in de antieke wereld tot één van de kostbaarste specerijen behoorde, werd later in de katholieke kerk als rookoffer gebruikt. Al in de 4e eeuw n.Chr. was het bij processies een eerbewijs aan de bisschoppen. De hars wordt ook heden nog bij katholieke erediensten en in de Oosterse godsdiensten als reukoffer gebruikt.
Tegenwoordig wordt de naam Frankincense alleen gebruikt voor wierook van de hoogste kwaliteit.

Toepassingen

Hars van de Indiase Wierookboom, Boswellia serrata, of de salai guggul, zoals de plant in het Sanskriet heette, speelt een belangrijke rol in de Ayurvedische geneeskunde, als zalf werd het bij heel veel kwaaltjes toegepast.
  • Wierookolie stimuleert en verleent de huid spankracht, veel toegepast voor de rijpere huid en bij rimpels.
  • Zeer geschikt voor het behandelen van littekens en striae (ook preventief).
  • Bij ademhalingsproblemen kan het inhaleren van Wierookolie de ademfrequentie verlangzamen en het ademvolume vergrootten
  • De olie werkt rustgevend en zeer kalmerend en wordt dan ook veel gebruikt bij meditaties